Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

Çukurova’ya Madımak Parkı

Çukurova’ya Madımak Parkı

Çukurova’ya Madımak Parkı

Çukurova’ya Madimak Parki

Çukurova Belediyesi, 2 Temmuz 1993’te Sivas’ta katledilen 33 aydin anisina yapilacak park çalismalarini hizlandirdi. Projesi hazirlanan temali park Belediyeevleri Mahallesi’nde 5 bin 200 metrekare alana kurulacak. Parkta katliam kurbanlarinin isimlerinin oldugu bir anit yer alacak ve her sanatçi için bir zeytin agaci dikilecek.

Sivas katliami kurbani sanatçilarin isimleri Çukurova Belediyesi tarafindan yapilacak Madimak Parki’nda yasatilacak.

Baskan Soner Çetin’in talimati ile baslatilan çalismalar sonucunda Madimak Parki’nin projesi hazirlandi. Temali park Belediyeevleri Mahallesi’nde 5 bin 200 metrekare alanda kurulacak. Sivas’da Madimak Oteli’nin gericiler tarafindan yakilmasi sonucu hayatini kaybeden 33 yazar, sair, sanatçi ve aydinlarin adinin Çukurova’da yasatilmasi amaci tasiyan bu projenin açilisinin gelecek yil 2 Temmuz’da yapilmasi planlaniyor.

Parkin ortasinda 2 Temmuz Aniti yer alacak. Anitta 2 Temmuz 1993’te hayatini kaybeden aydinlarin isimleri ve Alevilerin 7 ulu ozani olan Nesimi, Yemini, Fuzuli, Sah Hatayi, Virani, Pir Sultan Abdal ve Kul Himmet’in dizeleri yer alacak. Ayrica katliamda hayatini kaybeden her aydin için birer sonsuzlugu simgeleyen zeytin agaci dikilecek. Baris ve kardeslik vurgunun yapildigi siirlerin oldugu bölümün de içinde olacagi parkin girisine 33 beyaz güvercin sembolü yerlestirilecek.

Çukurova Belediye Baskani Soner Çetin, 2 Temmuz 1993’te yasanan katliamin toplumu derinden yaraladigini ve aradan geçen 27 yila karsin acisinin hiç dinmedigini belirterek, “Biz de Madimak Sehitlerinin adini ilçemizde yasatmak için böyle bir proje hazirladik. Bugün de Sivas katliaminin yildönümü. Bu ülkenin yüz aki yazarlari, sairleri, aydinlari ortaçag karanligina özlem duyan gericiler tarafindan Madimak Oteli’nde yakildi. O ates içinimizde hiç sönmedi ve yüregimizi yakmaya devam ediyor. 33 aydinimizi saygi ve özlemle aniyorum” dedi.



Anahtar Kelimeler: Çukurova’ya Madımak Parkı
  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 32.1 ° / 19.2 ° Güneşli
  • Salı 32.5 ° / 20.1 ° Güneşli